- Etusivu›
- HiFi & Radio›
- Vahvistimet›
- NADM23SI
NAD M23 Hopea
Edut
- State-of-the-art Purifi Eigentakt -vahvistinteknologia
- Super eksklusiivinen muotoilu upealla alumiiniviimeistelyllä
- Erittäin puhdas ja yksityiskohtainen ääni sekä korkea teho kaikissa kuormituksissa ja äänenpaineissa
- Sekä balansoitu että balansoimaton liitäntä (XLR/RCA)
- Voidaan siltoittaa kytkimellä 700 watin monoksi
- Alhainen virrankulutus ja vähäinen lämmöntuotto suhteessa lähtötehoon
Rajoitukset
- Kun analogiset tulot
- Ei kaksoiskaiutinterminaaleja bi-wiringille
NAD M23 – ainutlaatuinen high-end 2 x 200 watin stereotehovahvistin Purifi Eigentakt -teknologialla, joka takaa täydellisen äänen jokaisessa äänenpaineessa kaikissa kaiuttimissa.
NAD M23 on huippuluokan high-end stereotehovahvistin, joka vallankumouksellisen Purifi Eigentakt -analogisen D-luokan teknologian avulla tarjoaa sinulle poikkeuksellisen puhdasta ääntä ja lähes ehtymätöntä raakatehoa, jopa kaikkein vaativimmissa kaiutinkuormituksissa. Et ole koskaan kuullut vahvistinta, jossa on yhtä paljon brutaalia voimaa ja ylivoimaista hienostuneisuutta samaan aikaan – ja takuulla et tähän hintaan.
Teho on 2 x 200 äärimmäisen tehokasta wattia, jotka pystyvät välittämään musiikin dynaamiset purkaukset vääristymättöminä kaikkiin kaiuttimiin missä tahansa äänenvoimakkuudessa. Saat sekä balansoimattomat että balansoituja sisääntulot (RCA/XLR), joten voit yhdistää M23:n mihin tahansa korkealaatuiseen esivahvistimeen markkinoilla. Mutta ilmeinen kumppani on NAD:n oma EISA-palkittu integroitu vahvistin M33, joka vastaa upeaa designia ja eksklusiivista viimeistelyä raskaassa, massiivisessa alumiinissa.
Täydellinen NAD M33:lle – ja muille high-end järjestelmille
NAD M23 koostuu pohjimmiltaan vain M33:n teho-osasta, joka on asennettu omaan koteloonsa, ja molemmat vahvistimet voidaan siltakytkeä mono-tehovaiheiksi takaosan kytkimen avulla. Tässä kokoonpanossa saat käyttöösi äärimmäiset 700 wattia 8 ohmiin. Huomaa, 700 wattia tinkimättömässä high-end laadussa! Lyhyissä purkauksissa siltakytketty M23 voi tuottaa yli 1300 wattia impedansseissa jopa 4 ohmiin asti. Tämä tarkoittaa vakautta, dynamiikkaa ja vakuuttavaa realistista äänikuvaa, riippumatta siitä, mitä altistat vahvistimen.
M33:lla ja M23:lla – tai kahdella siltakytketyllä M23:lla monoblokkeina yhdessä valinnaisen esivahvistimen kanssa – sinulla on tarpeeksi tehoa ajaaksesi mitä tahansa kaiutinjärjestelmää äärirajoille ja täydellisellä hallinnalla. Jos vähempikin riittää, voit myös saavuttaa upeita tuloksia yhdellä M23:lla ja suosikkisi high-end esivahvistimella. Tai ehkä vain kytkettynä korkealaatuiseen musiikkistreameriin, jos saat kaiken musiikkisi tätä kautta.
Tämä ei tietenkään ole ilmainen ratkaisu, mutta verrattuna moniin high-end vaihtoehtoihin kyseessä on itse asiassa todellinen löytö. Katso vain, mitä sinun on maksettava yhtä hyvin soivasta ratkaisusta muilta valmistajilta (jos löydät sellaisen). Silloin huomaat, että NAD on tässä tehnyt todellisen neronleimauksen!
Voit lukea paljon enemmän Purifi Eigentakt -teknologiasta tuotteen kuvauksen alemmasta osasta.
NAD M23 on saatavana hopeisella alumiiniviimeistelyllä.
Purifi Eigentakt – vallankumous vahvistinsuunnittelussa
Yritys Purifi on erikoistunut D-luokan vahvistinalustojen ja kaiutinelementtien kehittämiseen, ja sen takana ovat kolme suurta legendaa audioalalta:
Belgialainen Bruno Putzeys on Hypex- ja 'itsevärähtelevien' UcD- ja nCore-vahvistinsuunnittelujen keksijä, jotka tunnemme jo monista NAD-vahvistimista. Tanskalainen Lars Risbo keksi Equibit-teknologian yhdessä Peter Lyngdorfin kanssa, mikä johti vuonna 1998 maailman ensimmäiseen 100% digitaaliseen vahvistimeen, upeaan TacT Milleniumiin. Larsilla on yli 40 patenttia digitaalisen vahvistinteknologian alalla, ja hän on tehnyt yhteistyötä mm. Texas Instrumentsin kanssa vuosia ennen kuin hän siirtyi Purifiin.
Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, legendaarinen Peter Lyngdorf on myös osa Purifin taustatiimiä. Hän on perustanut HiFi Klubbenin, ja yritykset kuten NAD, DALI, Gryphon, Snell Acoustics, Lyngdorf Audio, Steinway Lyngdorf ja nyt myös Purifi ovat kaikki joko Peterin perustamia, omistamia tai ovat olleet hänen omistuksessaan.
Purifi Eigentakt – mitä se on?
Se, mikä tekee Purifi-alustasta pohjimmiltaan erilaisen, on särön puuttuminen sekä kyky ohjata mitä tahansa kaiutinkuormaa koskaan muuttamatta vahvistimen lähtötehoa ja sen ominaisuuksia. Särö on niin alhainen, että Purifi-tiimin oli kehitettävä täysin uusi tapa mitata harmonista säröä ja kohinaa, koska taso oli alhaisempi kuin olemassa olevan, perinteisen mittauslaitteiston taustakohina.
Insinöörien mukaan Purifi-vahvistimilla on alhaisempi särö ja kohina kuin markkinoilla olevilla parhailla D/A-muuntimilla. Ja tämä pätee, kun mitataan 100 watilla. Numeroina ilmaistuna THD+N on 100 watilla 0,00017% – mitattuna koko taajuusalueella!
Muistiefekti ja hystereesi
Vahvistimien kehittämisen aikana Purifi-tiimi törmäsi johonkin uuteen. He huomasivat, että vahvistimen lähtösuodattimen komponentit kärsivät eräänlaisesta 'muistiefektistä' johtuen magneettikentästä, joka syntyy, kun virta kulkee kelojen läpi. Tämä efekti 'muistaa' joitain transientteja ajassa taaksepäin äänisignaalista, joka on jo kulkenut komponentin läpi, mikä voi vaikuttaa seuraavaan tulevaan signaaliin ja siten luoda säröä. Tämä särö ilmenee mikroskooppisina 'pop'- ja hurinaääninä, jotka häiritsevät äänikuvaa.
Purifi-tiimin mukaan tämä efekti on ensisijainen syy siihen, miksi jotkut D-luokan vahvistimet kuulostavat 'karkeilta' eivätkä korkearesoluutioisilta. Ilmiötä itsessään kutsutaan hystereesiksi – ei pidä sekoittaa hysteriaan. Hystereesi on hyvin tunnettu käsite mm. fysiikassa ja sitä käytetään yleisesti ilmaisemaan, kun jokin muuttaa luonnettaan riippuen kasvavasta tai laskevasta ulkoisesta vaikutuksesta. Ilmiö, jota mm. kaiutinvalmistaja DALI on myös onnistuneesti vähentänyt patentoidulla SMC-teknologiallaan.
Sijoittamalla lähtökäämit vahvistimen takaisinkytkentäsilmukan sisään ja soveltamalla syvällistä tutkimusta älykkäistä algoritmeista, Purifi-tiimi loi yhtäkkiä perustan Eigentakt-teknologialle. Eigentaktin avulla Purifi voi poistaa häiritsevät artefaktit äänestä jopa 75 dB alhaisemmalla hystereesillä ja metallisäröllä verrattuna mihin tahansa muuhun D-luokan suunnitteluun markkinoilla. Tuloksena on lähes mittaamattoman alhainen särötaso ja maagisen kirkas ja tarkka äänen toisto.
NAD – räätälöity Purifi-teknologia
Purifi-teknologian toteutus NAD:n vahvistimissa tapahtuu NAD:n kehityskeskuksessa, jossa insinööreillä on lisenssi moduulien valmistamiseen. Vahvistimet eivät siis sisällä mitään vakiomoduuleja, jotka vain olisi haettu Purifin hyllyltä. Kaikki on NAD:n itsensä suunnittelemaa ja rakentamaa.
Tämä kokoonpano antaa NAD:lle mahdollisuuden räätälöidä muun muassa virtalähde sekä tärkeä 'gain stage' vahvistinmoduuleille – osa vahvistinta, joka vaikuttaa erittäin paljon kokonaisperformanceen. Tämä auttaa nostamaan vahvistimen äänenlaadullisesti erittäin korkealle tasolle.
Hyvästi särölle
IMD (InterModulation Distortion) on äänellisesti epämiellyttävin särötyyppi ja monien vahvistimien akilleenkantapää luokasta riippumatta. IMD liittyy siihen, kuinka hyvin tietty vahvistin pystyy käsittelemään monimutkaisia signaaleja. Äänellisesti matala IMD tarkoittaa, että kuulet korkeamman resoluution ja vakaamman stereosignaalin koko spektrin läpi. Tämä pätee erityisesti hyvin monimutkaisissa ja 'tiiviisti pakatuissa' musiikkikohdissa.
NAD-vahvistimella, jossa on Purifi, on myös erittäin alhainen kokonais harmoninen särö millä tahansa taajuudella ja äänenvoimakkuudella aina 'clipping'-tasolle asti. Tämä ilmenee äänellisesti siten, että vahvistimella ei ole varsinaista äänellistä signatuuria. Tai toisin sanoen: Vahvistin voi toistaa minkä tahansa tyyppistä musiikkia ilman genre- tai tyylipreferenssiä. Toisin sanoen: Vahvistin toimii kuin ikkuna musiikkiin, jossa et lainkaan näe lasia. Se ei värjää ääntä millään tavalla.
Ei lähtökohinaa
Signaali/kohinasuhde on jo erittäin vaikuttava kaikissa NAD:n D-luokan vahvistimissa, mutta Purifi-teknologia vie tämän täysin uudelle tasolle: Kohinaa ei yksinkertaisesti ole. Vain syvä, tumma hiljaisuus yhdistettynä kristallinkirkkaaseen ja yksityiskohtaiseen ääneen, ja tämä pätee myös, kun soitat hyvin hiljaa (ennen ensimmäistä wattia), missä useimmat muut vahvistimet ovat erittäin haastettuja. Alhainen särö ensimmäisessä watissa on äärimmäisen tärkeää, ja alhainen särö riippumatta äänenvoimakkuudesta tekee myös Purifi-vahvistimesta täydellisen kumppanin erittäin herkille kaiuttimille, kuten full-range torvikonstruktiot.
Ei vaikutusta kaiuttimen kuormitukseen ja impedanssiin
Perinteisesti kaikilla D-luokan vahvistimilla on erilainen taajuusvaste riippuen liitetyn kaiuttimen impedanssista. Tätä ei tapahdu Purifi-teknologian kanssa, muun muassa siksi, että käytetään erittäin alhaista lähtöimpedanssia, alle 65 uOhm. NAD Purifi -vahvistimessa taajuusvaste on muuttumaton, riippumatta siitä, kuinka vaativa kaiutin on tai millä äänenvoimakkuudella soitat. Näin sinulla on vapaa valinta kaikilla kaiutinhyllyillä – ja voit odottaa täysin ainutlaatuista musiikkikokemusta joka kerta, kun kytket laitteiston päälle!